NordNews
Avem ce spune

Dig de protecție împotriva inundațiilor, construit la Soroca

Pentru a preveni revărsarea râului Nistru, salvatorii ajutați de localnici au construit un dig de protecție în regiunea autogării din Soroca. Acțiunea a fost întreprinsă de urgență, întrucât zona respectivă este este cel mai jos loc pe unde apa poate intra în oraș, scrie tv8.md.

O acțiune similară a avut loc și pe plaja din orașul Vadul lui Vodă, unde salvatorii și carabinierii au instalat un dig metalic cu înălțime de un metru, pentru protejarea zonei de odihnă. Lucrările vor continua și pe parcursul zilei de 26 iunie, iar lungimea acestuia va fi de 1000 de metri.
Monitorizarea situației este strict efectuată și în posturile de observare pe râul Prut, unde angajații IGSU evaluează situația privind nivelul de creștere a apei.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează că a activat în cadrul instituției Centrul de Dirijare în Situații de Urgență, care prin intermediul punctelor teritoriale de dirijare ale Comisiilor pentru situații excepționale ale raioanelor/municipiilor și organelor teritoriale IGSU monitorizează situația privind nivelul apei în râul Prut și fluviul Nistru și acțiunile care se întreprind pentru prevenirea inundațiilor, dar și intervenția în teren.
Acțiunile intreprinse de IGSU vin ca urmare a avertizărilor hidrologice (cod portocaliu), emise de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, privind creșterea nivelului apei în râurile Prut și Nistru cu ieșire a apei în lunca râului Prut (în raionale Briceni și Edineţ) și în lunca râului Nistru (în raioanele Camenca, Rezina, Criuleni, Grigoriopol, Anenii Noi, Slobozia și Ștefan Vodă).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"