NordNews
Avem ce spune

Dimineață cu aer poluat în Bălți. Care a fost concentrația de dioxid de azot

Municipiul Bălți a avut în această dimineață aer poluat. Concentrația de dioxid de azot depășea de 1,2 ori norma sanitară, anunță Agenția de Mediu. În ultimele 24 de ore, influența frontului atmosferic, variația maselor de aer (advecția aerului cald), precipitațiile atestate și izolat intensificările vântului au contribuit la dispersia poluanților din aer, cu excepția mun. Bălți, unde s-a semnalat majorarea concentrațiilor unor noxe din cauza atenuării vântului.

Calitatea aerului atmosferic monitorizat la posturile de observații din municipiile Chișinău și Bălți au arătat că valorile înregistrate ale poluanților (particule în suspensie (PM10, dioxid de sulf, dioxid de azot, ozon, monoxid de carbon) s-au încadrat în limitele stabilite, în perioada 13 –16 ianuarie 2023.

Potrivit prognozei calităţii aerului atmosferic, luni și marți, pe 16 și 17 ianuarie, influența frontului atmosferic, continuarea advecției aerului cald și vântul din sud-est moderat, izolat cu intensificări de până la 15-18 metri pe secundă vor contribui la dispersia poluanților din aer.

Agenția de Mediu nu exclude depășiri ale normelor sanitare pentru perioade scurte de timp.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"