NordNews
Avem ce spune

Din 15 august, românii pot călători în Egipt

Începând din 15 august, cetățenii străini, inclusiv ai României,  pot intra pe teritoriul Egiptului dacă demonstrează că nu sunt infectați cu COVID-19. Cel puțin asta a anunțat Ministerul Afacerilor Externe din țara respectivă, scrie agora.md 

Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile egiptene, cetățenii străini care se deplasează în Republica Arabă Egipt, inclusiv cetățenii români, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei. Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam și Marsa Matrouh.

Totodată, potrivit noilor măsuri, persoanele care doresc să efectueze deplasări în/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/către alte localități aflate în Republica Arabă Egipt trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecție în condițiile menționate anterior.

Ministerul Afacerilor Externe de la București reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: 002027359546.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"