NordNews
Avem ce spune

Din ianuarie, România va majora alocațiile pentru copii

Guvernul de la București a aprobat majorarea, începând cu 1 ianuarie 2022, a alocațiilor pentru copii. Sunt vizați și cetățenii României stabiliți cu traiul în Republica Moldova, scrie jurnaltv.md 

Astfel, 600 de lei românești vor primi copiii care au vârsta de până la doi ani sau de până la trei ani, în cazul copilului cu handicap. Alocația va crește cu 157 de lei față de cea din prezent. Copiii care au vârsta cuprinsă între doi ani și 18 ani, precum și tinerii care au peste 18 ani, și urmează cursurile liceale sau profesionale vor primi 243 de lei românești față de 222 de lei din prezent. O alocație mai mare vor primi copiii cu dizabilități, care au între trei ani și 18 ani. Suma acesteia este de 600 de lei românești.

Alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserție prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, scrie zdg.md

O altă măsură prevăzută de noul act normativ se referă la acordarea, în mod excepțional, a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Indemnizaţia compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie.

Fondurile necesare pentru plata indemnizației compensatorii sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile sale teritoriale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"