NordNews
Avem ce spune

Director ASP: „Din august vom avea pașapoarte de trei ori mai sigure și mai ieftine cu 200 de lei”

Peste câteva luni, cetățenii Republicii Moldova vor avea pașapoarte mai sigure și mai ieftine cu cel puțin 200 de lei, a anunțat directorul ASP, Mircea Eșanu, la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Mircea Eșanu a spus că ASP va trece pe un nou sitem de pașapoarte, sistem de policarbonat, la fel ca în țările vecine și în țările Uniunii Europene, scrie replicamedia.md

„Din luna septembrie, octombrie, poate chiar august, de când intră noile pașapoarte în producție cu emiterea lor aici, noi vom avea un pașaport cel puțin de două, trei ori mai sigur. Prețul este încă o chestiune bună. Eu confirm astăzi că cel puțin cu 200 de lei pașaportul se va ieftini. Deci, dacă astăzi pașaportul în termeni ordinari este de 850 de lei, el va fi sigur cu 200 de lei mai ieftin și asta o pot confirma astăzi cu toată certitudinea, pentru că noi mâine semnăm contractul cu compania poloneză care va fi noul furnizor de pașapoarte pentru Republica Moldova și cu compania franceză semnăm luni contractul. Sper ca cetățenii să aprecieze că în condițiile acestea încărcate se mai ieftinește ceva”, a spus Mircea Eșanu.

Eșanu a precizat că este vorba despre compania poloneză PWPW, timpografie de stat, care imprimă bancnotele pentru mai multe țări, subordonată trezoreriei poloneze.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"