NordNews
Avem ce spune

Directorul adjunct de la Penitenciare, reținut de SIS, pentru escrocheria cu „securitatea bancară”

Surse apropiate anchetei susțin că despre Demcenco ar fi făcut declarații șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești, Viorel Perciun, iar în această dimineață acesta fost reținut de către procurori cu suportul SIS, transmite deschide.md.

 

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, ar fi fost reținut în această dimineață de către oamenii legii, susțin sursele Deschide.MD. Demcenco este suspectat că ar avea legături cu schema de escrocherie „securitatea-bancară” în care era implicat colonelul de justiție Viorel Perciun, șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești.

Amintim că anterior procurorii și mascații de la Fulger, în data de  10 februarie, au efectuat mai multe percheziții pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și la Penitenciarul Nr.18 Brănești, care s-a soldat cu reținerea a 12 persoane, dintre care și colonelul de justiție,  Viorel Perciun. Aceștia sunt suspectați de comiterea unui șir de escrocherii prin însușirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetățenilor.

Grupul ar fi activat în cadrul penitenciarului de la Brănești care ar fi dotat cu tehnică specială, iar de la domiciliile celor vizați s-ar fi ridicat sume de bani în mărime de aproximativ 5 milioane de lei.

Pe întreg teritoriul R.Moldova, din 2019 până în prezent ar fi fost înregistrate 2800 de cauze penale cu un prejudiciu total de 2 700 000 de euro.

Știrea se actualizează.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"