NordNews
Avem ce spune

Directorul API, Petru Macovei: „Țara noastră este ținta propagandei pro-Kremlin”

Directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei, consideră  că decizia CSE de a  suspenda licența a șase posturi TV pe perioada stării de urgență este  corectă și necesară. Potrivit acestuia, țara noastră este ținta propagandei rusești, iar securizarea spațiului informațional este o măsură foarte importantă pentru a o proteja de agresiunea rusă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe Azi  de la TVR Moldova.

Din punctul meu de vedere este o decizie absolut justificată, mai mult decât atât, este una tardivă. Haideți să ne imaginăm ce s-ar fi întâmplat dacă Ucraina nu ar fi interzis posturile rusești de propagandă ori noi vorbim, acum de companii din Moldova care transmit posturile rusești de propagandă. Da, acum sunt interzise știrile și emisiunile analistice însă propaganda pătrunde pe multe alte căi, inclusiv prin seriale și emisiuni de divertisment.

Eu sunt surprins de faptul că unii colegi, inclusiv din societatea civilă, nu înțeleg sau nu iau în considerare contextul concret în care se adoptă această decizie, este vorba de un război care se răsfrânge nemijlocit și asupra Republicii Moldova. Țara noastră este ținta propagandei pro-Kremlin, dacă Republica Moldova nu ia măsuri pentru a securiza spațiul informațional cu siguranță vom fi dezgoliți în fața oricărui fel de agresiuni , iar agresiunea Federației Ruse are loc zi de zi, a declarat Petru Macovei.

Amintim că șase posturi de televiziune asociate politicianului fugar Ilan Șor și Partidului Socialist, au rămas  fără licență pe perioada stării de urgență. O decizie în acest sens a fost adoptată de Comisia pentru Situații de Urgență în ședința de vineri, 16 decembrie, care obligă Î.S. „Radiocomunicaţii” să sisteze difuzarea acestora. Este vorba despre Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, TV6.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"