NordNews
Avem ce spune

Directorul Energocom: Şi în luna februarie, R. Moldova va cumpăra energie electrică din România

Și în luna februarie, Republica Moldova va cumpăra energie electrică din România. Declarația a fost făcută pentru TVR MOLDOVA de directorul Energocom, Victor Bînzari.

Potrivit lui Bînzari,  în prezent, 1% din necesarul de energie electrică al Republicii Moldova este achiziționat de pe piața OPCOM, în funcție de deficitul înregistrat orele de vârf. Aproximativ 30 la sută din curentul electric este produs de CET-uri, 60 % este cumpărat de la Centrala de la Cuciurgan, iar 10 la sută este importat din România, la un preț de 90 de euro per kilowatt, scrie sursa citată.

Avem un contract cu Nuclearelectrica, cred că-l vom continua și pe luna următoare, vedem disponibilitatea lor și există această posibilitate de a semna acest contract. Iar pentru orele de vârf, unde nu pot fi acoperite din punct de vedere tehnic, cumpărăm energie de la OPCOM. La OPCOM la ora actuală bursele și la energie electrică au scăzut.  Prețul mediu pentru data de 18 a fost 80 de euro, iar pentru data de 19 54 de euro, prețul mediu în România, la burse. Fiecare oră, fiecare interval de timp se împarte  la 24 de ore și se face un preț mediu, în orele de vârf oricum prețul este mai mare”, menționează Victor Bînzari.

ACHIZIȚII ENERGIE ELECTRICĂ ÎN LUNA IANUARIE 2023

sursa: http://energocom.md
CET-URI  –  25-30%
CENTRALA DE LA CUCIURGAN     – 60%
NUCLEARELECTRICA (ROMÂNIA) – 10%
OPCOM      – 1%

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"