NordNews
Avem ce spune

Directorul general al SA Termoelctrica, învinuit pentru îmbogățire ilicită, demisionează

Directorul general SA „Termoelectrica” își încheie mandatul din data de 1 decembrie curent. Potrivit unui comunicat emis de companie, Veaceslav Eni a deținut funcția de director general SA „Termoelectrica”, timp de 6 ani, fiind la al treilea mandat consecutiv.

În cadrul urmăririi penale, au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că în perioada 2015-noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului, personal și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate cu 3 849 796 de lei.

La fel, în perioada 2015-noiembrie 2021, bănuitul, personal și prin intermediul persoanelor terțe, a înregistrat în proprietate 10 bunuri imobile și 2 mobile în valoare de circa 6 602 988 mln de lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum și un automobil de marca Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 de lei.

În context, Procuratura Anticorupție informează că desfășoară acțiuni procesuale și în alte procese penale ce vizează abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu comise de acesta și alte persoane responsabile din cadrul SA „Termoelectrica” în perioada 2019-2021.

Pentru toate rezultatele înregistrate în cei 6 ani de activitate, SA „Termoelectrica” a fost menționată anual cu ”Medalia de aur” la categoria Marca Comercială Responsabilă Social și cu titlul ”Zeița Calității” pentru realizările în domeniul calității, la Gala Businessului Moldovenesc, a primit Trofeul pentru „Cea mai bună inițiativă de comunicare” și Trofeul pentru “Cel mai bun proiect de eficiență energetică” în cadrul Concursului Moldova EcoEnergetică, se arată în comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"