NordNews
Avem ce spune

Directorul unei școli din Capitală riscă să fie demis. Și-a angajat fiul în cadrul instituției

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința directorului Școlii Sportive nr. 8 din Chișinău, Oleg Postolachi, care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, scrie tv8.

Potrivit materialelor din dosar, în anul 2017 – Postolachi, aflându-se în exercitarea funcției de conducător și-ar fi angajat fiul în cadrul instituției, în privința căruia a soluționat un șir de cereri și acte administrative.

Astfel, de pe urma actelor juridice și administrative semnate de tatăl său- fiul ar fi beneficiat de remunerări în funcție, sporuri de performanță, muncă prin cumul și concediu, timp de doi ani și jumătate.

În cadrul controlului, inițiat în rezultatul unei sesizări, inspectorul de integritate a stabilit că – directorul școlii sportive a încălcat prevederile legale prin nedeclararea conflictului de interese și nesoluționarea acestuia, conform modului și termenului stabilit de lege.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv – inspectorul de integritate va sesiza Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în vederea inițierii procedurii de demitere de funcție a subiectului.
În rezultatul acestor acțiuni, subiectul vizat riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi inclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.
Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"