NordNews
Avem ce spune

O nouă amenințare nucleară de la Medvedev: Pierderea unui război de către o mare putere, poate provoca începerea unui război atomic

Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliul de Securitate al Rusiei a amenințat, din nou, joi cu folosirea armelor nucleare: „Pierderea într-un război clasic ar putea provoca începerea războiului nuclear”. 

Fostul președinte rus a postat pe grupul său de Telegram nemulțumirile în legătură cu posibilitatea livrării de noi arme către Ucraina. O decizie în acest sens ar trebui să fie luată vineri, la baza militară NATO Ramstein din Germania.

„Mâine, la baza militară din Ramstein, marii comandanți militari vor discuta noua tactică și strategie, dar și livrările de noi arme grele și sisteme de artilerie Ucrainei. Și asta se întâmplă chiar după Forumul de la Davos, unde retardații politicieni petrecăreți au repetat ca pe o mantră „Ca să obținem pacea, Rusia trebuie să piardă”. Niciunui mizerabil nu îi trece prin cap o concluzie elementară: Pierderea unui război convențional de către o mare putere nucleară, poate provoca începerea unui război atomic.”

Liderul de la Kremlin a ținut să facă referire și la istoria recentă, spunând: „Marile puteri nucleare nu au pierdut niciodată în războaie de amploare, de care depindea soarta lor. Iar asta ar trebui să fie evident pentru fiecare om. Ar trebui să fie evident chiar și pentru politicianul din vest care și-a păstrat măcar unele urme de inteligență”. 

De altfel, amenințarea nucleară a devenit un laitmotiv în discursul lui Medvedev. Acesta, de fiecare dată când liderii occidentali anunțau livrări de noi arme sau noi pachete de sancțiuni împotirva Rusiei, amenință cu folosirea bombelor atomice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"