NordNews
Avem ce spune

Dmitri Rogozin, rănit într-un atac din Donețk: „A fost o lovitură ţintită”

Fostul șef al agenției spațiale ruse a fost rănit, miercuri, în urma unui atac cu obuze, relatează agenția rusă de stat TASS. El a fost internat, au anunțat oficiali ruși, iar viața acestuia nu este în pericol, scrie libertatea.ro

„Un hotel dintr-o suburbie a Doneţkului, care găzduia o echipă de consilieri militari condusă de Dmitri Rogozin, a fost bombardat. Dmitri are o rană la spate. A fost dus la spital. Viaţa sa nu este în pericol”, a declarat un consilier al lui Rogozin pentru agenţia TASS.

Vitali Hoţenko, şeful guvernului autoproclamatei Republici Populare Doneţk, a fost şi el rănit în același atac.

„Evident, a fost o lovitură ţintită. Specialiştii cred că s-a tras cu sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm, fabricat de compania franceză Nexter”, a mai spus consilierul lui Rogozin.

Trupele ucrainene au bombardat miercuri seară cartierul Leninski din Doneţk. Două persoane au fost ucise, iar alte câteva au fost rănite, potrivit agenției TASS. Considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, Dmitri Rogozin se afla în orașul Donețk, epicentrul luptelor dintre Rusia și Moscova, pentru a oferi consultanță militară.

„A fost o întâlnire de lucru, într-un cerc restrâns și într-o atmosferă calmă, după ce ne-am întors de la una dintre unitățile noastre de voluntariat. Am locuit în acest hotel în ultimele luni, iar timp de 8 ani inamicul nu a bombardat niciodată acest loc. Cineva a scurs informații, iar în jurul orei 19:45 au avut loc mai multe lovituri de mare precizie, inclusiv în locul în care ne aflam direct. M-au lovit cu un calibru de 120 sau 155 mm. Am o rană, un fragment de metal de 3×4 mm a intrat deasupra omoplatului drept. Urmează o operație. Alte câteva persoane apropiate mie au fost rănite”, a spus Dmitri Rogozin, scrie g4media.ro

De la începutul războiului, Dmitri Rogozin a făcut mai multe afirmații provocatoare la adresa Occidentului, vorbind și despre distrugerile pe care le-ar putea provoca bombele nucleare ruse.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"