NordNews
Avem ce spune

DNA îi va ajuta pe procurorii moldoveni să pedepsească marii corupți

Republica Moldova și România vor realiza anchete comune, dar vor apela la ajutorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în investigarea cazurilor de rezonanță. Această decizie a fost luată în cadrul vizitei de lucru la Bucureşti a Procurorului General interimar Dumitru Robu, în contextul organizării celei de-a doua ediții a Conferinței Moldova Platform Support, co-organizată de România, Germania şi Franţa.

Robu a realizat întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România și a lansat ideea  angajării echipelor comune de anchetă în domeniul criminalităţii financiare.

Oficialii au discutat şi despre acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi regimul sancţionator aplicabil persoanelor juridice.

Robu s-a întâlnit cu procurori anticorupție, dar și cu conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a  iniția o platformă de colaborare a Procuraturii Generale a Republicii Moldova şi a Procuraturii Anticorupţie cu Direcţia Naţională Anticorupţie a României, prin realizarea schimbului de experiență și cooperarea operațională.

În același timp s-a agreat semnarea unui acord de colaborare între Procuratura Generală, Procuratura Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie a României.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"