NordNews
Avem ce spune

Doar 309 dintre cei peste 63 de mii de alegători cu cetățenie ucraineană din R. Molodva înscriși în liste s-au prezentat la urnele de vot

În Republica Moldova au fost deschise două secții de votare pentru alegerile anticipate în Rada Supremă din Ucraina din 21 iulie. La secția de votare din municipiul Bălți, deschisă în incinta Consulatului Ucrainei,  str. Kiev, 143, din cei 12 990 de alegători înregistrați pe listele electorale de bază, majoritatea din Transnistria (circa 12 000), au votat doar 68 de alegători cu cetățenie ucraineană.
Cea de-a doua secție de votare a fost deschisă la Chișinău în incinta Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, strada Vasile Lupu, 17. Pe listele electorale de bază au fost înregistrați peste 51 de mii de alegători, dintre care au votat doar 241 de oameni. Astfel, în total, în R. Moldova au votat doar 309 de alegători dintre cei 63 990 de mii înscriși în listele electorale de bază.

 
Potrivit CEC Ucraina, în urma alegerilor anticipate în Rada Supremă în aceste două secții de votare din R. Moldova au fost înregistrate următoarele rezultate preliminare: 29,77 % din voturi au fost exprimate pentru Partidul „СЛУГА НАРОДУ”, al președintelui Volodimir Zelenski, 24,27% pentru Partidul „ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ”, 14,23 % pentru Partidul „Європейська Солідарність”, al fostului președinte Petro Poroșenko, 9,38 % pentru Partidul „ГОЛОС”, al cunoscutului artist rock Sveatoslav Vakarciuk, 8,09% pentru Partidul „ПАРТІЯ ШАРІЯ” etc.

În urma procesării a 62% din voturi de către CEC Ucraina, pe prima poziție  se află  per general Partidul „СЛУГА НАРОДУ”, al președintelui Volodimir Zelenski, cu 42, 47 %, urmat de Partidul „ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” cu 12,91%, pe locul 3 Partidul „ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ” cu 8,60 %, pe locul 4 s-a poziționat partidul fostului premier Iulia Timoşenko „Батьківщина” – 8 %, iar partidul prooccidental „ГОЛОС” se află pe locul cinci cu 6, 38%.

 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"