NordNews
Avem ce spune

DOC // A încălcat sau nu, Boris Marcoci, regimul juridic al conflictelor de interese? Constatarea făcută de ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele deputatului PAS Boris Marcoci, ex-consilier în Consiliul municipiului Bălți. Marcoci a fost acuzat că ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, scrie deschide.md

Sesizarea privind presupusa încălcare a fost depusă la ANI în noiembrie 2020, de către Arina Spătaru, pe atunci deputată. În sesizare ea a menționat că „Marcoci Boris este membru al Consiliului Municipal Bălți, din 2011 până în prezent, membru al comisiei consultative de specialitate pentru gospodărie municipală, administrarea bunurilor și protecția mediului și, totodată, director, fondator și deținător a 70% din cota parte a SRL Marsharcon. Această companie a fost învingătoare de nenumărate ori a concursurilor de achiziții publice desfășurate de către Primăria mun. Bălți, sumele contractuale fiind de ordinul milioanelor sau chiar a zecilor de milioane de lei”.

În urma procedurii de control privind eventuala încălcare, ANI a constatat lipsa încălcării regimului juridic al conflictelor de interese de către Boris Marcoci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"