NordNews
Avem ce spune

DOC | Angajați din domeniul HoReCa au protestat în fața Guvernului

Zeci de angajați din domeniul HoReCa au protestat astăzi în fața Guvernului. Nemulțumiți de decizia autorităților, care au decis reluarea activității piețelor din 1 iunie, iar a sectorului pe care îl reprezintă din 15 iunie, oamenii au expediat și un demers la Guvern, în care cer explicații cu privire la restricțiile adoptate, scrie deschide.md. 

În contextul, distanței sociale prevăzute în piețele comerciale, cât și în magazinele alimentare de minim 1 metru, cum se argumentează distanța pentru unitățile de alimentație publică de 1,5 – 2 metri între persoane? Ținem să menționăm că, în nici într-o țară cu o situație epidemiologică mult mai severă, nu este prevăzută distanța la masă între persoane fizice și cu maximum 4 persoane la mese”, se arată în mesajul Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Moldova „MĂR”.

Adunați în Piața Marii Adunări Naționale, oamenii s-au plâns că, din cauza unor decizii „inechitabile” ale guvernanților, aceștia nu pot ieși la muncă.
Nu avem ce pune în farfurie”, reclamă protestatarii.

Oamenii ar putea reveni în fața Guvernului la ora 14:00.
Amintim că, potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică din 25 mai, transportul internațional de pasageri își poate relua activitatea începând cu 26 mai, piețele din Chișinău și Bălți începând cu 1 iunie, iar domeniul HoReCa – din 15 iunie.
Un protest similar a fost organizat în fața Parlamentului acum 6 zile. Oamenii le cereau aleșilor poporului să le permită revenirea la muncă. „Agenții economici cărora le este permisă activitatea sunt aleși selectiv”, acuzau atunci protestatarii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"