NordNews
Avem ce spune

/DOC/ ANI va verifica averea și interesele personale ale președintelui Igor Dodon

După ce deputații PAS Dumitru Alaiba și Galina Sajin au depus sesizări pe numele lui Igor Dodon la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), instituția va verifica averea președintelui țării. În acest sens, ANI a inițiat deja un dosar de control.

„Autoritatea Națională de Integritate efectuează controlul averii și intereselor lui Dodon. Atât eu și colegii ne-am adresat cu mai multe sesizări despre averile și interesele lui Dodon: – dobânzi facilitare la împrumuturi, -neconcordanțe în delcararea imobilelor, – vacanțe pe care nu și le poate permite, – cadouri nedeclarate. Și multe, multe altele”, a anunțat Dumitru Alaiba, pe Facebook.

Alaiba se arată indignat de faptul că șeful statului a adunat averi muncind doar la stat.

„Hoțul Dodon a muncit doar la stat toți 27 de ani, doar în funcții publice, a avut doar salarii din impozitele cetățenilor. De unde a agonisit atâtea averi, atât el cât și familia sa, este un mister. La fel este un mister pentru domnul Stoianoglo ce era, totuși, în acel kuliok pe care i-l înmâna Plahotniuc lui Dodon”, a subliniat deputatul.
Amintim că deputatul PAS, Dumitru Alaiba a depus, vineri, 7 august, o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală (PG), pentru a verifica declarațiile pe venit ale președintelui Igor Dodon. Potrivit lui Alaiba, șeful statului „are averi pe care nu le poate explica și fuge de ele ani la rând”.

Și deputata PAS, Galina Sajin a cerut ANI să verifice dacă șeful statului Igor Dodon și-a declarat complet averea și dacă a încălcat cumva regimul juridic al conflictelor de interese. Sajin a sesizat ANI după ce președintele țării a mers în ultimii ani în vacanțe de lux, care depășeau posibilitățile financiare declarate oficial de familia Dodon.

Sursa: tv8.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"