NordNews
Avem ce spune

DOC // Autoritățile au publicat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul R. Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a aprobat lista actualizată a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul R. Moldova, începând cu 4 ianuarie 2021. Statele vecine – România și Ucraina nu se mai regăsesc în listă, scrie zdg.md. 

Potrivit MSMPS, lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în R. Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 411 de cazuri la 100.000 populație.

„Vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca „Zona Roşie””, se arată într-o notă informativă a instituției.

Vineri, 1 ianuarie, în R. Moldova au fost confirmate alte 440 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 10 sunt de import (SUA-3,  Federația Rusă-2, Cipru-1, Franța-1, Italia-1, Marea Britanie-1, Ucraina-1).

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 145.258.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata