NordNews
Avem ce spune

DOC // Bașcanul lui Șor, Evghenia Guțul, riscă să fie suspendată din funcție. Procuratura a pornit un dosar pentru exces de putere

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, riscă să fie suspendată din funcție pentru o perioadă de până la un an. Procuratura Găgăuziei a pornit o cauză contravențională pe numele guvernatorului autonomiei, acuzat de excesul de putere și depăşirea atribuţiilor de serviciu, scrie Deschide.md. 

Mai exact, la mijlocul lunii august, la Procuratura Găgăuziei a fost depusă o plângere, semnată de activiștii Ivan Burgudji și Leonid Dobrov, care solicită tragerea la răspundere a Evgheniei Guțul pentru „abuz de serviciu” și „depășirea atribuțiilor de serviciu”, în conformitate cu prevederile Codului penal. Ca urmare a examinării materialelor, procurorii au dispus pornirea unei cauze contravenționale.

În acest sens, șeful interimar al Procuraturii din Găgăuzia, Nicolae Levandovschi, a expediat un demers în adresa Adunării Populare a Găgăuziei, prin care a solicitat delegarea unei persoane care va reprezenta interesele APG în instanță, în cadrul procesului pornit pe numele lui Guțul. Potrivit surselor Deschide.MD din cadrul APG, demersul respectiv va fi examinat în cadrul următoarei ședințe a Adunării.

De menționat că, potrivit prevederilor Codului contravențional, „excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu” se sancţionează cu amendă de la 30 la 90 de unităţi convenţionale (1500-4500 lei) cu privarea de dreptul de a deţine o anumită funcţie sau de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

Amintim că Evghenia Guțul a obținut victorie în cadrul alegerilor bașcanului Găgăuziei, fiind reprezentant al fostului Partid „ȘOR”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"