NordNews
Avem ce spune

DOC // Cine a fost trimis în arest la domiciliu, Alexandru Stoianoglo sau Oleg Chetrușca

Eroare în acte sau altceva? Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorului pe caz, Victor Furtună, care a cerut instanței prelungirea arestului cu 30 de zile pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo sau al lui Oleg Chetrușca. În document se arată că: „Înaintarea Judecătorului de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediuș Ciocana, al demersului de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile în privința cetățeanului Oleg Chetrușca Fiodor”.

Între timp, presa scrie că cel care a primit 30 de zile de arest la domiciliu este procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo.

„Totul se bazează pe screenshoturi de pe portaluri de știri, astea nu sunt probe”, a declarat avocatul lui Stoianoglo, la ieșirea din sala de ședințe. Vasile Gafton a mai spus că decizia judecătorilor va fi contestată în instanță superioară.

De cealaltă parte, procurorul de caz, Victor Furtună, a spus că recursul a fost admis parțial și că nu știe dacă procurorii vor contesta decizia. Furtună a mai adăugat că Stoianoglo pledează nevinovat și că procurorii vor continua acțiunile de urmărire penală.

La rândul său, Alexandr Stoianoglo a declarat că decizia este ilegală.

„Noi am prezentat probe care demonstrează nevinovăția mea. Eu nu am înțeles de ce eu, după ce de doi ani… s-a schimbat practica în țară cu dosarele la comandă, eu garantez că n-a existat niciun dosar la comandă, n-au fost persecutați jurnaliști, n-a fost arestat niciun om de afaceri”, a declarat Stoianoglo la plecare.

Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat.

Amintim că marți Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata