NordNews
Avem ce spune

DOC // Curtea de Apel Chișinău a considerat inadmisibilă cererea înaintată de Arina Spătaru împotriva CEC

Curtea de Apel Chișinău a considerat inadmisibilă cererea ex-deputatei Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru, prin care s-a solicitat anularea alegerilor locale noi din municipiul Bălți. Anunțul a fost făcut chiar de Spătaru pe pagina sa oficială de Facebook.

„Alegerile locale noi pentru funcţia de primar în circumscripţia electorală municipală Bălţi nu este de natura în care să afecteze personal pe reclamant, deoarece ultima nu a invocat în nici un mod că ar fi afectată de dispoziţiile actului administrativ nominalizat, în condiţiile în care din constatările expuse supra, reiese că doar persoana în privinţa căreia sunt aplicate măsurile stabilite prin dispoziţiile contestate este îndreptăţită de a le contesta în instanţă în vederea apărării drepturilor şi intereselor sale personale într-o eventuală acţiune în contestare sau obligare, în care partea poate invoca şi un control de legalitate incidental şi cu efecte inter partes. Prin urmare, acel fapt că reclamanta are adresa de domiciliu în or. Bălţi, nu justifică existenţa vreunui drept vătămat de către autoritatea publică în sensul art. 17 Cod administrative. […] Reclamanta nu a ţinut cont de faptul că persoană vătămată într-un drept al său prin activitatea administrativă, este persoana care are un interes legitim în legătură cu respectiva procedură de atribuire şi a suferit sau riscă să sufere un prejudiciu ca o consecinţă a unui act al autorităţii, de natură să producă efecte juridice. Astfel, Spătaru Arina nu a demonstrat instanţei că actul administrativ contestat afectează într-un fel drepturile sau interesele sale. Se declară inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ înaintată de Spătaru Arina, din motiv că reclamanta nu a respectat prevederile art. 208 alin. (3) din Codul administrativ şi nu a depus anterior la autoritatea publică competentă o cerere de emitere a actului administrativ individual”, se arată în răspunsul oficial al Curții de Apel Chișinău.

Amintim că, acum patru zile, decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor din municipiul Bălți, la 19 decembrie, a fost contestată în instanța de judecată de către fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"