NordNews
Avem ce spune

DOC // Deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au prezentat astăzi noi probe documentare cu implicarea socialiștilor

Deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au prezentat astăzi noi probe documentare cu implicarea socialiștilor în operațiunea Bahamas, scrie deschide.md

În cadrul unei conferințe de presă, Reniță s-a referit la secratrul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi, care a luat mai multe împrumuturi de la „Exclusiv Media” SRL. Inițial a luat un împrumut de 260.000 lei, al doilea împrumut de 200.000 lei și al treilea – 500.000 lei. La fel ca Corneliu Furculiță, Lebedinschi nu a declarat banii în declarația sa de avere și venituri.

3. Lebedinschi toate docume… by Vasile Cojocari

Octavian Țîcu a prezentat un alt personaj – Petru Corduneanu, figurant în Dosarul 7 aprilie 2009 și om de încredere a alui Igor Dodon. Acesta a împrumutat de la „Exclusiv Media” SRL 500.000 lei. La fel ca și ceilalți figuranți în dosar, Corduneanu nu a declarat banii în declarația sa de avere.

4. Corduneanu toate documen… by Vasile Cojocari

O altă persoană figurantă în dosar este Vadim Filipov, membru CEC, fiul președintelui raionului Dubăsari, Grigore Filipov, consătean cu Igor Dodon. Acesta a contractat suma de 500 mii lei de la „Exclusiv Media” SRL. Filipov la fel „a uitat” să declare banii în declarația sa de avere.

5. Vadim Filipov toate docu… by Vasile Cojocari

Iurie Reniță a precizat că toate documentele se află la Procuratura Anticorupție și, potrivit lui, este straniu că, având aceste probe incontestabile, PA nu a inițiat urmărirea penală a persoanelor implicate, ci s-a limitat la câteva explicații care au venit de la Autoritatea Națională de Integritate. Potrivit lui, organele de drept nu au efectuat cercetări în privința tuturor socialiștilor implicați în această operațiune de spălare a banilor.

Octavian Țîcu a menționat că „dosarul Bahamas” este unul din multele care caracterizează sistemul politic din Republica Moldova. Țîcu, care este și candidat la funcția de președinte, a menționat că dosarul Bahamas relevă două aspecte importante în înțelegea viitorului. Primul aspect este influența pe care o are asupra Republicii Moldova serviciul de securitate al Federației Ruse și în general Kremlinul, prin interpușii care actualmente reprezintă interesele acestui stat în Republica Moldova. Dar și prin diverși agenți prezenți în diferite partide politice, inclusiv în componentele Blocului ACUM.
Potrivit lui, al doilea aspect al acestui dosar relevă caracatița acestui sistem care atrage în guvernare, sub umbrela de protecție, oameni compromiși. În opinia sa, nu există șanse de asanare a acestui sistem politic decât prin realizarea unei reîntregiri cu România și aducerea unui sistem de securitate și ordine legală controlat de NATO. Acesta spune că a decis să se implice în această campanie prezidențială pentru a oferi cetățenilor o alternativă la tot ce este în prezent în Republica Moldova.

Amintim că, „Exclusiv Media” SRL, este o companie implicată în spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, și finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din 2016. Anterior, Iurie Reniță a făcut publice mai multe dovezi din care rezultă că deputații socialiști Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja, ar fi primit bani de la „Exclusiv Media” SRL. Acesta spunea că pe lână cei 4  parlamentari ai PSRM mai sunt încă 17 socialiști care ar fi implicați în această schemă de spălare de bani.

1. Contract Westerby and Ex… by Vasile Cojocari

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"