NordNews
Avem ce spune

DOC| Deputatul PD Nichiforciuc a depus plângere la PG și cere anchetă. Acesta acuză un portal știri de „spionaj ilegal”

Supărat că a fost surprins în timp ce se afla, împreună cu alți parlamentari democrați, la o întâlnire secretă cu Alexandru Vâlcu, din anturajul președintelui Dodon, deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc, se adresează la Procuratură. Acesta îi cere procurorului general să dea de urma persoanei care a filmat frânturi din întrevederea de la restaurantul „Luna”, scrie deschide.md

În plângerea sa, depusă direct pe numele lui Alexandr Stoianoglo, Nichiforciuc acuză „filaj” și „spionaj ilegal”. Agramatismul domină solicitarea. Deputatul scrie că Deschide.MD a publicat un „articol de știri”. În continuare, parlamentarul fulminează: cere identificarea persoanei sau grupului care se află în spatele „spionajului ilegal”.

„Pe data de 3 mai 2020, portalul de știri Deschide.md a publicat un articol de știri care conține un video ce demonstrează faptul că am fost filat, fără să fiu înștiințat și fără a-mi cere acordul.
Prin urmare, în scopul elucidării circumstanțelor, solicit identificarea persoanei sau grupului de persoane care se află în spatele acestui spionaj ilegal pentru a fi trași la răspundere conform legislației”, scrie democratul în plângerea sa.


Amintim că, pe 3 mai, Deschide.MD a publicat imagini video care relevă faptul că unii membri marcanți ai PDM au avut o întâlnire de taină cu o persoană apropiată lui Igor Dodon. Întrevederea a avut loc cu o seară înainte de ședința Consiliului Politic al formațiunii, acolo unde urmau să fie aprobate decizii importante legate de viitorul partidului, dar și al actualei conduceri.
Solicitat de jurnaliști să comenteze imaginile, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, s-a justificat, spunând că întâlnirea este una obișnuită, „fără șașlîc (n.r. frigărui) și fără zacuscă”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"