NordNews
Avem ce spune

DOC // Din cauza consilierilor PSRM, raionul Glodeni riscă să rămână fără o autospecială de intervenție

Din cauza socialiștilor, raionul Glodeni riscă să rămână fără o autospecială de intervenție. Decizia cu privire la donația unității de transport din partea Poloniei, nu a fost votată. Aleșii raionali din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au ales să părăsească ședința consilului, înainte ca această chestiune să fie supusă votului.

Potrivit președintelui raionului Glodeni, Ion Cojocari, vehicolul de salvare de model Renaul Master, ar urma să fi folosit pentru intervenții de urgență, precum accidente rutiere.

O bună parte din consilierii socialiști au părăsit sala. Regret că nu a fost adoptată decizia prin care noi aprobam donația unei autospeciale din partea partenerilor noștri din Polonia. Era foarte important ca noi să adoptăm această decizie, deoarece urmează ca noi să o implementăm. Dacă ne referim la donația acestui automobil, noi trebuie să ne deplasăm în Polonia, până la sfârșitul lunii septembrie, ca să recepționăm acest automobil, să-l aducem în R. Moldova și să-i perfectăm toate actele pentru a-l transmite Secției Situației Excepționale Glodeni”, a declarat Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni.

Totodată, în cadrul ședinței consiliului, urma să fie acordat Titlul de Cetățean de Onoare doctorului în științe medicale, Petr Iablonschi.

Cu privire la conferirea titlului de ,,Cetățean de Onoare al raionului Glodeni „ by Nicolai Coşeru on Scribd

Ați văzut și dumneavoastră că am avut intenția să acordăm Titlul de Cetățean de Onoare unui mare om, personalități care este recunoscut la nivel mondial, dar și care ne duce faima în întreaga lume. Din cauză că consilierii socialiști au părăsit sala de ședință, decizia nu obținut numărul necesar de voturi. Cu siguranță, aceste două întrebări vor fi examinate și repuse spre examinare la următoarea ședință extraordinară a Consiliul Raional Glodeni, a adăugat Cojocari.

Amintim că, ieri, modificarea bugetului raionului Glodeni pentru anul 2021 a fost votată cu scandal. Supărați de decizia majorității, consilierii din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au părăsit sala de ședințe. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de faptul că procesul de votare nu are loc după placul lor. Socialiștii nu au fost de acord cu sumele de bani alocate unor instituții publice.

Potrivit autorităților raionale, nu este pentru prima dată când reprezentanții Partidului Socialiștilor părăsesc sala de ședințe în mod obraznic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata