NordNews
Avem ce spune

DOC // Doar un refugiat din Ucraina s-a vaccinat la Bălți. Rata de imunizare este în creștere

Ucrainenii refugiați în R. Moldova se pot vaccina împotriva COVID-19. Ministerul Sănătății a emis astăzi un ordin prin care declară că, cetățenii refugiați din Ucraina se pot imuniza pe teritoriul Republicii Moldova și pot beneficia de asistență medicală în cadrul Centrelor de Plasament Temporar pentru refugiați.

,,Evaluarea statutului de vaccinare al refugiaților cazați în Centru, conform algoritmului din anexă;

2) informarea refugiaților cazați în Centru, într-o limbă pe care o înțeleg sau pe care se presupune în mod rezonabil că o înțeleg, despre posibilitatea vaccinării împotriva COVID-19 și contra altor infecții prevenibile prin vaccinare;

 3) Organizarea punctelor mobile de vaccinare și asigurarea activității acestora, conform programului coordonat cu administrația centrului ;

4) Organizarea procesului de vaccinare in conformitate cu actele normative in vigoare”, se arată în ordinul emis al Ministerului Sănătății.

Totodată, reprezentanții ministerului au elaborat un nou registru, unde vor fi monitorizați cetățenii ucraineni vaccinați contra Covid-19.

,,Evidența separată a vaccinărilor în cazul persoanelor refugiate cu includerea acestora în registrul de evidență, a vaccinării împotriva COVID-19 (RVC19) la categoria refugiat UKR

În perioada 27 februarie – 1 martie, angajații medicali din municipiul Bălți au realizat 140  de teste anti-covid pentru refugiații din Ucraina. Totodată, doar un bărbat din Ucraina a decis să se imunizeze cu doza Pfizer. Per general, rata vaccinării împotriva la Covid-19 în municipiul Bălți este în creștere.

Pe parcursul ultimei săptămâni, 860 de bălțeni și-au administrat vaccinuri contra infectării cu Covid-19, dintre care cu prima doză – 112 persoane, a doua doză – 234 persoane și doza booster – 514 persoane.

Și numărul copiilor vaccinați este în creștere. În ultima săptămână, 327 de copii s-au vaccinat împotriva virusului, cu prima doză – 190 de copii, iar cu ambele doze – 137.

Din 15 noiembrie, la Bălți a fost stabilit cod portocaliu. Rata de incidență este de la 100 până la 249 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 7 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"