NordNews
Avem ce spune

DOC// Fără permis și cu ore de muncă în folosul comunității. Președintele raionului Fălești, așteptat la Biroul de Probațiune

Decis! Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntîna, va munci gratis pentru binele statului și satului. Curtea de Apel Bălți a menținut ieri, 16 februarie, decizia Judecătoriei Bălți prin care Fîntîna râmâne fără permis și este obligat să execute 134 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Asta după ce alesul raional a fost recunoscut vinovat în dosarul penal pornit pe numele său pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate avansată.

Potrivit Curții de Apel Bălți, decizia motivată se va pronunța în ședință publică la data de 23 martie curent.

Sergiu Fîntână, viza de reședință a căruia este în satul Mărăndeni, raionul Fălești, a declarat că va merge la biroul de probațiune, pentru a-și ispăși pedeapsa.

„Legea e una pentru toți. Există cadrul legal care reglementează toate aceste momente. Nu conteaza că e vorba de Serioja (Sergiu – notă red.) sau de altcineva. E logic că voi merge la Biroul de Probațiune”, a declarat Sergiu Fîntîna.

Șeful biroului de probațiune Fălești a declarat că decizia Judecătoriei Bălți va deveni executorie odată ce va ajunge în adresa instituției pe care o conduce.

„La momentul de față nu avem nici o decizie sau încheiere. După ce decizia va fi pronunțată de către judecători, în decursul a două-cinci zile ea va ajunge la noi. Când va veni la executare încheierea noi o vom pune în aplicare. [..]Orele de muncă neremunerată în folosul comunității sunt executate la obiectele sociale de la locul de trai, unde este pus la evidență. Ca de exemplu la primărie, la un punct medical, școală, grădiniță sau biserică. Aceste ore de muncă reprezintă măturarea străzilor, asigurarea curățeniei, strângerea gunoaielor sau amenajarea unui teritoriu la obiectul la care a fost repartizat, tot ce e legat de lucru casnic. Noi vom întocmi un grafic de lucru unde va fi indicat câte ore pe zi va lucra, după care se trimite la primărie unde are loc repartizarea la locul de muncă”, a spus Oleg Șoldan, șeful Biroului de Probațiune Fălești.

Jurnaliștii NordNews l-au surprins de două ori, pe Sergiu Fîntîna, urcat băut la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale – RM A 138.

În primul caz, Sergiu Fîntîna a scăpat basma curată, după ce, în seara zilei de 24 noiembrie, atunci când și-a sărbătorit ziua de naștere, s-ar fi urcat băut la volanul automobilului de serviciu. Atunci, Inspectoratul de Poliție Fălești a declarat că „nu poate demonstra vinovăția acestuia”, chiar dacă echipa de filmare a simțit un miros puternic de alcool în habitaclul mașinii.

La doar patru luni de la incident, Sergiu Fîntîna a urcat din nou în stare de ebrietate la volanul mașinii de serviciu. De această dată, președintele de raion a fost stopat de polițiști. În seara zilei de 19 martie, în prima vinere a Postului mare, chiar în centrul orașului Bălți, în urma sesizării făcute de reporterii NordNews, președintele raionului Fălești a fost tras pe dreapta de polițiștii de patrulare. Sergiu Fîntîna a refuzat testarea alcoolscopică la fața locului, dar a fost condus (!) de polițiști la Spitalul Clinic Bălți, unde i-au fost prelevate probele biologice. Atunci, jurnaliștii NordNews n-au avut acces la sala de prelevare a probelor, iar Sergiu Fîntîna a părăsit instituția, fiind scos pe ușa din spate, doar pentru a evita să dea ochii cu presa.

1 Comentariu
  1. […]  „Mai cobori cu picioarele pe pământ”. Este lecția învățată de președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntîna, care susține că a muncit gratis în folosul statului, fiind monitorizat cu mare atenție. Asta după ce alesul raional a fost recunoscut vinovat în dosarul penal pornit pe numele său pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate avansată și obligat să execute 134 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.  […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"