NordNews
Avem ce spune

DOC | Fostul șef al IGP Alexandru Pînzari a fost demis ilegal de Guvernul Sandu. Va fi repus în funcție și va primi tot salariul

Fostul şef al Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, a fost demis ilegal de către fostul Cabinet de Miniștri, condus de Maia Sandu. Astfel, actualul Guvern, condus de Ion Chicu, este obligat de a-l restabili pe acesta în funcția ocupată. O decizie în acest sens a fost pronunţată, astăzi, 27 ianuarie, de Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Rîşcani, scrie realitaea.md.

Mai mult ca atât, potrivit deciziei, Guvernul este obligat să-i achite lui Pîncazi salariul și drepturile salariale pentru „absenţa forţată de la muncă: de la data eliberării ilegale din funcție până la data restabilirii în funcție”.
Totodată, Guvernul urmează să-i achite lui Alexandru Pînzari suma de 5.000 de lei cu titlu de „asistență juridică”
Hotărârea este cu drept de apel și poate fi contestată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile.
Alexandru Pînzari, a fost demis din funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție, la data de 10 iunie 2019, de către Guvernul Sandu, la propunerea ministrului de Interne, Andrei Năstase. Asta după ce, Pînzari declara, în contextul existenței la acel moment a „două Guverne”, că ministrul său este Alexandru Jizdan, refuzând să i se subordoneze lui Andrei Năstase.
Atunci, Guvernul l-a numit în locul lui Alexandru Pînzari pe Gheorghe Balan, despre care se spune că ar fi cumărul lui Andrei Năstase.

2 Comentarii
  1. IRINA spune

    Iată și judecătorii REFORMAȚI cei ”buni” despre care se spune în presă că nu toți sunt corupți. Cu ”restabilirea” lui Pînzari chiar e vârful ”kidării” de către Dodon pe TOȚI cei din ACUM cei de la Europă, chiar și pe americani. Dodon este amenințat de Plahotniuc că dacă nu-i restabilește ei în voi face zilele și Dodon speră că va reuși să-i atragă de partea sa. Evident că aici e mâna lui Putin – aceeași manieră. Cel mai mare pericol prin aceste restabiliri este faptul de a răspândi panică printre cei care erau activ pentru SCHIMBARE și credeau că se poate de revenit la un stat normal. Evident că față de Dodon , Urecheanu procuratura trebuie să pornească urmărire penală toată lumea vorbește că Dodon a luat 3 mln pentru ”rață mută” Urecheanu pentru procurorul general , și nu că lumea vorbește da chiar deputați fostă președinți, OARE ei nu sunt oamenii cărora se poate de crezut? Da încă și cu compensare salariilor este o prostie a judecătorului : Se mai putea de aplicat dacă Pînzari, nu lucra sau cel puțin doar diferența care sper că după cum a comunicat Kavcaliuc de câteva zeci de ori e mai mare salariu unde a activat decât la poliție. Statu poate fi în câștig dacă va cere diferența de salariu a lui Pânzari, Kavcaliuc/ Apare întrebarea care este scopul personal a acestora de a se restabili dacă la noul post aveau salarii mai mari? Poate fiecare se vizează Plahotniuc, Dodon?. Sau poate speră că totuși SCHIMBAREA în veacul lor nu va veni. Halal de așa popor dacă și la următoarele alegeri nu vor fi ”măturați” definitiv alde âștea.

  2. Cucu spune

    Interesant ce crede judecătorul – Cine va ataca la CA , ministerul MAI? Se poate pentru a mai întinde 3-4 ani și de acumulat o datorie mai mare de la guvern.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"