NordNews
Avem ce spune

DOC | Încă o ruptură în echipa Partidului Democrat din Moldova. Aceștia anunță că aderă la Partidul „ȘOR”

Încă o ruptură în echipa Partidului Democrat din Moldova (PDM). Mai mulți primari și consilieri din satele Pârlița, raionul Soroca, Onești, raionul Strășeni și Cotelea, raionul Briceni, au anunțat că părăsesc PDM. Aceștia anunță că aderă la Partidul „ȘOR”, fiind primii care renunță la PDM însă nu se alipesc grupului Pro-Moldova, condus de Andrian Candu, scrie zdg.md.

 
Toți semnatarii declarațiilor în aces sens spun că în,,PDM nu mai există viziune, program și nici un sprijin pentru membrii echipei și pentru cetățeni”, iar interesele PD ,,nu coincid cu aspirațiile cetățenilor”.
 
 
Grupul Pro-Moldova, în frunte cu Andrian Candu, a anunțat formarea unui bloc anti-guvernamental și a cerut și altor partide din opoziție să se alieze. Doar Partidul Șor a dat curs inițiativei.
După acest anunț, alți patru deputați PDM au părăsit fracțiunea – Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. În total, 12 parlamentari democrați au plecat din fracțiunea PDM. Astfel, majoritatea parlamentară rămâne a fi constituită din 54 de deputați, fiind necesari 51.
Totodată, un grup de consilieri și activiști locali din raioanele Leova, Soroca, Drochia au părăsit PDM și au aderat la grupul Pro Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"