NordNews
Avem ce spune

DOC | Maia Sandu a făcut public schema de contrabandă la magazinele Duty Free: Majoritatea funcțiilor sunt ocupate de către soțiile/soții colaboratorilor vamali

Premiera Maia Sandu a făcut publice mai multe mai multe documente care demonstrează faptul că 75% produsele din Duty Free au fost introduse ilegal pe teritoriul Moldovei, scrie unimedia.info.
Potrivit acestor informații, între 2015 și 2019, valoarea mărfurilor importate de către entitățile Duty Free a constituit 2,8 miliarde de lei, iar circa 75% din volumul mărfurilor vândute în aceste entități au fost introduse ilicit pe teritoriul Republicii Moldova.
Și această schemă va fi stopată. Pentru aceasta este nevoie, în primul rând, ca proiectul legii care se referă la interzicerea Duty Free să fie adoptat în lectură finală cât mai curând”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook.
În documentul publicat de Maia Sandu se arată că anumite cantități de mărfuri nici nu se descarcă în depozitele magazinelor respective, fiind introduse în țară, iar unele sunt transportate prin contrabandă în țările vecine, precum România – articole de tutungerii, Ucraina – băuturi alcoolice, cu o stocare prealabilă pe teritoriul RM.
Schemele prejudiciabile au loc cu ajutorul angajaților – 400 de persoane. Favorizarea acestui fenomen (prin corupție, protecționism, trafic de influență) este condiționată și din faptul că funcțiile în magazine sunt ocupate de soțiile/soții colaboratorilor vamali și ai poliției de frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"