NordNews
Avem ce spune

DOC // Mitropolia Moldovei cere municipalității să permită desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din Chișinău

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a adresat o scrisoare către autoritățile municipiului Chișinău privind desfășurarea Paștilor Blajinilor în cimitire.

Mitropolitul invocă mai multe motive pentru care, în opinia sa, desfășurarea sărbătorii nu ar trebui interzisă.

Mai jos sunt enumerate toate revendicările și argumentele aduse de Mitropolitul Moldovei, Vladimir.

– Deja al doilea an consecutiv credincioșii nu se bucură de acest praznic pentru pomenirea adormiților.

– Numeroși credincioși au decedat în ultimul an și apropiații au posibilitatea de a săvârși rugăciuni de pomenire de obște.

– Numărul persoanelor contaminate cu Covid-19 este într-o constantă și evidentă descreștere.

– Majoritatea creștinilor s-au conformat și respectă prevederile impuse de autorități privind prevenirea și răspândirea virusului de tip nou.

– Ceremoniile religioase se desfășoară în aer liber, iar mormintele sunt poziționate la distanță mai mare de 1.5 – 2 metri.

– O bună parte dintre creștini au plecat la cimitirile din alte zone, iar autoritățile bisericești îndeamnă să meargă în grupuri restrânse și să se abțină de la mese de pomenire în locurile publice.

– Unele Comisiei pentru situații excepționale din alte regiuni ale Republicii deja și-au revăzut deciziile, permițând credincioșilor să viziteze cimitirile în zilele de 9 și 10 mai. Vă asigurăm de toată deschiderea și colaborare în vederea bunei desfășurării a celei mai importante zile de pomenire a celor apăsați pe meleagurile noastre”, notează Mitropolitul în scrisoare.”

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata