NordNews
Avem ce spune

DOC // Mitropolitul Basarabiei va avea pașaport diplomatic

Mitropolitul Petru al Basarabiei va putea deține pașaport diplomatic. Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței din 28 decembrie avizul la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 273/1994 privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte. Ministrul de Interne Ana Revenco a precizat că va fi eliminat în acest mod elementul discriminator față de conducătorul Mitropoliei Basarabiei în raport cu Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, care deja deține dreptul de a obține pașaport diplomatic, scrie newsmaker.md

Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor va beneficia de dreptul de a deține pașaport diplomatic.

Teritoriul canonic al Mitropoliei Basarabiei este cel al Republicii Moldova. Respectiv, Exarhul Plaiurilor, Mitropolitul Basarabiei deține jurisdicție canonică asupra diasporei ortodoxe române din răsărit. Astfel, proiectul legii consacră privilegiului de a beneficia de pașaport diplomatic conducătorului acestui cult religios și astfel, eliminându-se elementul discriminator față de conducătorul Mitropoliei Basarabiei în raport cu Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, care deja deține dreptul de a obține pașaport diplomatic”, a argumentat ministrul de Interne Ana Revenco.

De menționat că inițiativa aparține unui grup de deputați PAS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"