NordNews
Avem ce spune

DOC | Numirea lui Nagacevschi ar putea fi curmată de Cancelaria de Stat. Abaterea admisă care l-ar putea revoca din funcție

După ce astăzi primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat oficial că Fadei Nagacevschi a fost numit în funcția de viceprimar prin dispoziția sa, deși se plimba pe holurile Primăriei de mai multe zile, fericirea acestuia de a se afla în funcție ar putea dura foarte puțin, scrie Realitatea. 

Consilierul municipal din cadrul CMC, Ion Ceban, a sesizat Cancelaria de Stat referitor la anularea dispoziției primarului Ion Ceban, deoarece a încălcat legea prin numirea lui Nagacevschi.

„Solicităm anularea dispoziției de numire a viceprimarului Fadei Nagacevschi. Primarul Ivan Ceban la numit în funcția de viceprimar pe Fadei Nagacevschi prin încălcarea legii. Fracțiunea Partidului Liberal din CMC constată abuzul de putere din partea primarului de Chișinău și contestă numirea lui Fadei Nagacevschi în funcția de viceprimar. Am constatat faptul că primarul nu a respectat art 17 al. 2 din legea 136 care il obliga să vină personal la două ședințe consecutive ale CMC și să propună candidatul la funcția de viceprimar, or în cazul dat, a doua oară a fost propus de un alt viceprimar – Ilie Ceban. Reiese, că Fadei Nagacevschi a fost propus la funcția de viceprimar de către un alt viceprimar, în timp ce primarul se afla în concediu În acest sens ne-am adresat Cancelariei de Stat a Guvernului RM, care este în drept să verifice legalitatea dispoziției de numire și s-o anuleze”, se arată în anunțul lui Cebanu.

Consilierul PL din CMC precizează că, un precedent asemănător a fost și în cazul Silviei Radu, când a procedat în aceeași manieră.

Precizăm că, după două tentative de a-l vota în CMC pe Nagacevschi în funcția de viceprimar, legea i-a permis lui Ceban să-l numească prin dispoziție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"