NordNews
Avem ce spune

DOC // PLDM și PUN au decis să fuzioneze. Mesajul celor două formațiuni

Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) au decis să fuzioneze. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat comun al celor două formațiuni, scrie deschide.md

„Partidul Unității Naționale reunit în congres extraordinar, la data de 28 Mai 2023, a decis fuziunea cu Partidul Liberal Democrat din Moldova. Totodată, a fost ales noul președinte al formațiunii în persoana domnului Alexandru Cimbriciuc, având mandat să ducă la îndeplinire decizia congresului. Hotărârea de fuzionare a PUN cu PLDM s-a făcut ca urmare a necesității de întărire a polului românesc și european din Republica Moldova”, se anunță în comunicat.

La rândul său, PLDM a declarat că apreciază și salută decizia matură politic a PUN de unificarea în vederea consolidării și dezvoltării vectorului românesc și de integrare europeană exprimându-și totodată disponibilitatea și către alte partide sau persoane ce înțeleg necesitatea fortificării unei formațiuni capabile să ducă la realizarea Reunificări cu România și integrarea euro-atlantică a Republicii Moldova.

„PLDM și PUN au demarat discuțiile pentru realizarea fuziunii și pregătirea programului politic pornind de la necesitățile economico-sociale și politice ale societății din Republica Moldova. Luând în calcul identitatea națională, cultura și istoria comună PLDM va așeza ca principală prioritate reunificarea celor două state românești și integrarea europeană ca etapă spre realizarea dezideratului național”, se mai notează în comunicat.

Amintim că, anterior, Anatol Șalaru a anunțat că pleacă de la șefia PUN și din politică. Locul său a fost ocupat de Ana Guțu, care a demisionat ulterior, nefiind de acord cu fuzionarea formațiunii cu PLDM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"