NordNews
Avem ce spune

DOC | Pliantele contra liderei PAS sunt defăimătoare, a constatat Judecătoria Chișinău

Judecătoria Chișinău a admis cererea depusă de candidata PAS la prezidențiale, Maia Sandu, împotriva candidatului independent, susținut public de PSRM, Igor Dodon, în legătură cu distribuirea pliantelor electorale ce conțin mesaje manipulatorii la adresa candidatei PAS. Anunțul a fost făcut de vicepreședinta PAS, Olesea Stamate, transmite agora.md.

„Se admite parțial cererea de chemare în judecată depusă de Maia Sandu către Igor Dodon cu privire la apărarea demnității, onoarei și reputației, ca întemeiată. Se constată că informații expuse în pliantul candidatului la funcția de președinte al RM, Igor Dodon, anume sintagmele „promovarea unei politici rusofobe, ostile relațiilor noastre strategice și de prieteni cu Rusia”, „legalizarea căsătoriilor dintre homosexuali și adopția copiilor de către aceste familii”; „deteriorarea relațiilor cu Tiraspolul” ca defăimătoare ce lezează reputația Maiei Sandu” se arată scris în hotărârea judecătoriei Chișinău.

Totodată, instanța cere candidatului Igor Dodon, susținut de PSRM, să sisteze imediat răspândirea informațiilor defăimătoare în adresa Maiei Sandu.

„Azi avem o victorie importantă. Avem judecători integri, care se conduc de lege și nu se lasă intimidați de politicieni”, a comentat Olesea Stamate.

De notat că hotărârea poate fi atacată timp de o zi de la data pronunțării la Curtea de Apel Chișinău.

Menționăm că magistrații au examinat ieri cererea depusă de candidata PAS preț de opt ore.

Amintim că mai multe pliante ce conțin informații false despre Maia Sandu au fost repartizate prin țară. Pe materialele electorale era menționat că sunt tipărite din banii fondului electoral al candidatului Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"