NordNews
Avem ce spune

DOC // PPDA cere audierea de urgență a directorului ANRE: Petroliștii din nouă recurg la acorduri de cartel

Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” cere audierea de urgență a directorului Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Veceslav Untilă și a președintelui Consiliului Concurenței, Marcel Răducan. Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari pe pagina sa de facebook.

Pe fundalul haosului guvernamental companiile petroliere trec orice linie roșie. Chiar dacă există un raport al Consiliului Concurenței despre acțiuni multiple concertate ale acestor companii, petroliștii din nouă recurg la acorduri de cartel, fiind încrezuți că din nou rămăn nesancționați. A avut loc a șasea majorarea prețurilor la carburanți în ultimele 4 luni. Din nou absolut nejustificată în contextul cotațiilor internaționale a țițeiului. Încă o lovitură sensibilă pentru economia țării, în special pentru agricultură. Este sfidarea crasă a bunului simț în ideea majorării veniturilor petroliștilor în ajunul modificării metodologiei de calculare a prețului minimal la produsele petroliere”, se arată în postare.

Amintim că, Veaceslav Untilă, directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a fost audiat pe 12 martie, în plenul Parlamentului în legătură cu ultimele scumpiri la carburanți și produse petroliere.

Atunci, Untilă a declarat că instituția pe care o administrează nu dispune de competențe și atribuții care ar permite să intervină direct în mecanismul de formare a prețurilor la produsele petroliere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata