NordNews
Avem ce spune

DOC// Președintele și vicepreședinții raionului Rîșcani vor primi premii bănești pentru activitate, dar și cu ocazia sărbătorilor

Mai mulți angajați din cadrul Aparatului Președintelui raionului Rîșcani vor beneficia de premii bănești. Acestea au fost acordate cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Crăciunul și Anul Nou. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 10 decembrie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului raional Rîșcani.

Potrivit deciziei Nr. 06/15 din 10 decembrie 2021, de premiul anual în valoare de până la 50 % din salariul de bază, pentru rezultatele activității în anul curent vor benificia trei vicepreședinți, dar și Vasile Secrieru, președintele raionului Rîșcani.

Potrivit lui Secrieru, șefii, dar și angajații subdiviziunilor consiliului raional au beneficiat deja de aceste premii prin ordine interne ale conducătorilor.

„Conform normelor legale și regulamentare, au beneficiat până la ziua de astăzi, practic toți angajații Consiliului Raional (CR) Rîșcani, dar pentru persoanele cu demnitate publică, aceste mijloace financiare se alocă și valorifică doar prin acordul consilierilor. Dacă este decizia CR Rîșcani și a intrunit numărul necesar de voturi, atunci aceste persoane cu demnitate publică, este vorba despre trei vicepreședinți de raion, dar și președintele de raion, vor benificia de premii. În rest, șefii subdiviziunilor și angajații subdiviziunilor au beneficiat de prezentele premii prin ordine interne ale conducătorilor”, a declarat Vasile Secrieru, președintele r. Rîșcani.

Totodată, prin aceeași decizie votată în unanimitate de consilierii raionali Rîșcani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, cei patru demnitari publici vor benificia și de prime în mărime de 35 % din salariu de bază.

„Consilierii au indemnizație pe care o primesc la participarea la fiecare ședință, iar noi am primit în baza legii nr. 270 (Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar – notă red.) care prevede această posibilitate de acordare a premiilor. Ele s-au acordat strict din economiile care s-au format anume la salarizare și nu la alte articole”, a adăugat Vasile Secrieru.

Amintim că, legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar nu interzice acordarea premiilor salariale. Astfel, potrivit legii, personalul din unitățile bugetare poate beneficia de premii unice cu prilejul sărbătorilor profesionale și al zilelor de sărbătoare nelucrătoare, care se plătesc din contul economiei mijloacelor alocate pentru retribuirea muncii pe anul respectiv, dar nu mai mult de 5% din fondul anual de salarizare la nivel de unitate bugetară. Cuantumul premiului unic, în fiecare caz în parte, nu va depăși salariul de bază al persoanei premiate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata