NordNews
Avem ce spune

DOC // Procuratura Generală nu se bagă în socotelile președintelui

Procuratura Generală a respins sesizarea vicepreședintelui Parlamentului, Mihai Popșoi, prin care a solicitat verificarea contractării de către Igor Dodon un credit de aproape un milion și jumătate de lei de la „Victoriabank” în 2013. Deputatul afirmă că Procuratura Generală a demonstrat o dată în plus că „sfidează legea și bunul simț în zelul de a-l servi pe Igor Dodon”, scrie deschide.md

„În loc să apere interesul cetățenilor, Procuratura apăra hoții și corupții de la guvernare. Procuratura consideră că faptul ca, pe atunci, deputatul Dodon a luat un credit preferențiale de peste un milion de lei de la banca controlată atunci de Plahotniuc la un procent mult sub cel de piața, nu este subiect de interes public și nu trebuie investigat. Pentru asta plătesc cetățenii salarii enorme celor de la Procuratura Generală? Pentru ca procuratura să apere corupții și hotii? Procuratura, dacă era independentă, se autosesiza demult și începea o investigație. În țările dezvoltate, în asemenea situații, președintele ar fi plecat demult în demisie sau ar fi fost demis, iar la noi Procuratura îl scoate basma curată. Rușine!”, scrie Popșoi pe pagina sa de Facebook.

Amintim că recent, deputatul PAS a solicitat Procurorului General să verifice legalitatea acțiunilor prin care Igor Dodon a contractat în anul 2013 un credit de 1.477.000 MDL de la „Victoriabank” la o rată anuală de 8%.

„În acea perioadă bancă era controlată de Vladimir Plahotniuc. Am solicitat verificarea cum a fost oferit acel împrumut și de ce Igor Dodon, aflat în serviciul public, a obținut acest credit în condiții prefențiale, ținând cont că în perioada respectivă rata dobânzii la asemenea împrumuturi pentru clienți obișnuiți era în jur de 13%”, menționa Mihai Popșoi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"