NordNews
Avem ce spune

DOC // R. Moldova va contracta un împrumut de 30 de milioane de euro de la BEI pentru realizării Proiectului „Eficiența energetică în R. Moldova”

R. Moldova va contracta un împrumut de 30 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) în vederea realizării Proiectului „Eficiența energetică în R. Moldova”. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de miercuri, 8 decembrie, semnarea Contractului de finanțare dintre R. Moldova şi BEI, scrie zdg.md.

Contractul de finanțare are drept scop contractarea unui împrumut în valoare de 30 de milioane de euro în vederea realizării Proiectului „Eficiența energetică a R. Moldova”.

Împrumutul în valoare de 30 de milioane de euro va fi pus la dispoziție R. Moldova, reprezentată de către Ministerul Finanțelor în 10 tranșe valoare minimă a cărora va fi de un milion de euro.

„În scopul realizării proiectului, R. Moldova urmează să contracteze un împrumut în valoare de 30 de milioane de euro din partea BEI, un alt împrumut în valoare de 30 de milioane de euro din partea BERD, un grant în valoare de 15 milioane de euro din partea Platformei de Investiții pentru Vecinătate a Comisiei Europene și un grant în valoare de 500 de mii de euro din partea Fondului financiar de asistență tehnică pentru țările din Parteneriatul Estic”, se arată în document.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata