NordNews
Avem ce spune

DOC// Radu Marian a depus o sesizare la ANI privind averea unui deputat din Partidul ȘOR

Deputatul PAS, Radu Marian, a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate privind averea deputatului fracțiunii Partidului „ȘOR”, Vladimir Vitiuc, după ce într-o investigație, jurnaliștii au descoperit că acesta nu a declarat că ar deține o casă în satul Singureni, raionul Rîșcani, scrie protv.md

„Azi l-am văzut prima dată la tribună pe deputatul Vladimir Vitiuc, vicepreședinte de Parlament din partea ȘOR, deputat cu 7(!) mandate în Parlament. Eu nu țin minte că el să fi venit vreodată în plen cu vreun proiect de lege util. În schimb, a venit azi cu o „inițiativa” prin care să i se asigure personal traducere în limba rusă a deciziilor interne ale Biroului Permanent. Cred că este pentru prima dată când apare un proiect de lege făcut pentru că 3 oameni nu pot citi niște documente interne in limba de stat, română.

Așa cum a intrat azi în atenția publicului, vreau să-l „ajut” să iasă în evidență. Anunț că am depus o sesizare la ANI pe Vitiuc pe faptul că nu ar fi declarat o casă de lux lângă Bălți. Vitiuc a declarat obținerea venitului de 78.9 mii lei din înstrăinarea acestui bun imobil din s. Singureni, r-ul Rîșcani. Însă în declarațiile anterioare, acesta nu a menționat despre deținerea în proprietate a respectivului imobil, deși era obligat să îl declare conform legii, având funcție de demnitate publică. Deținerea imobilului în proprietate de către domnul Vitiuc este demonstrată și prin datele din Registrul bunurilor imobile, dar și de mărturiile localnicilor. Așteptăm cu nerăbdare răspunsul ANI”, a scris deputatul.

Foto: Vladimir Vitiuc

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"