NordNews
Avem ce spune

/DOC/ Reniță sesizează ANI și cere verificarea averii deputaților socialiști implicați în spălare de bani

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță a transmis trei interpelări la adresa Autorității Naționale de Integritate. Reniță îi solicită președintei instituției, Rodica Antoci, verificarea averilor deputaților socialiști care ar fi implicați în spălărea de bani din Bahamas, prin intermediul firmei „Exclusiv Media” a socialistului Corneliu Furculiță. Interpelările la ANI îi vizează pe Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea.

„Din nou despre Bahamasul PSRM-iștilor Furculiță, Bolea și Odnostalco. După cum am promis la ultima conferință de presă de la Parlament, susținută împreună cu deputatul Octavian Țîcu, am pregătit seturile de materiale și probele concludente despre spălarea de bani din Rusia, prin faimoasa filiera Bahamas și utilizarea acestora în campania prezidențială a lui Igor Dodon, din anul 2016. Dacă cei de la Procuratura Generală nu se grăbesc să dea verdictul (din considerente politice) pe probe incontestabile de implicare a fruntașilor socialiști și a lui Igor Dodon în spălarea de bani, atunci adresăm aceste interpelări și Autorității Naționale de Integritate (ANI), căreia îi revine obligațiunea, conform responsabilităților legale, să verifice obiectiv și echidistant averile tuturor funcționarilor publici și a celor cu demnitate publică”,  a scris Reniță într-o postare publicată pe 8 septembrie, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Platformei DA a solicitat Autorității Naționale de Integritate ANI corectitudine, obiectivitate și verticalitate profesională.

„Considerăm că ANI trebuie să demonstreze, în sfârșit, că este o instituție independentă de factorii politici decizionali, dar dependentă exclusiv de lege și adevăr. Nu le cerem mai mult decât obiectivitate, corectitudine și verticalitate profesională. Astăzi prezentăm probele și documentele ce-i vizează pe trei fruntași socialiști – Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco. În timpul cel mai apropiat vor urmă și alți lideri „integri” PSRM-iști, toți implicați în spălarea a 1,5 milioane de euro din Federația Rusă, prin filiera Bahamas”, a subliniat Reniță.

Amintim că, pe 3 septembrie, deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au prezentat documente și probe din dosarul „Bahamas”, potrivit cărora deputații PSRM Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Vladimir Odnostalco ar fi contractat de la compania „Exclusiv Media” sume care variază între 500 000 și 1 milion de lei, fără să indice acești bani în declarațiile de avere și interese personale. Ulterior, banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea PSRM și campania lui Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"