NordNews
Avem ce spune

DOC// Un tânăr medic a devenit șef la Spitalul Raional Glodeni „Și cei tineri sunt capabili să gestioneze cu o instituție medicală”

Spitalul Raional Glodeni are un nou director. Este vorba de Gheorghe Brînza, care a asigurat interimatul funcției din aprilie 2021, după ce fostul director, Vasile Lazăr, și-a dat demisia.

Gheorghe Brînza a fost numit în acestă funcție pe o perioadă de 5 ani, în baza concursului organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Acesta i-a devansat pe vicedirectorul instituției – Ludmila Adam și medicul legist – Serghei Solovei.

La şedinţa din 25 august, Consiliul Raional Glodeni, l-a întărit în funcție pe Gheorghe Brînza. Președintele raionului, Ion Cojocari, a declarat că Brînza este un specialist bun, care are toate competențele pentru a contribui la dezvoltarea sistemului medical.

Brînza Gheorghe a fost numit ca interimar în luna aprilie 2021, atunci când fostul director, Vasile Lazăr și-a dat demisia. Este un specialist tânăr, o persoană cu inițiativă. Domnul Brînza și-a desfășurat activitatea în mai multe instituții medicale din nordul R. Moldova. A activat la Bălți, Edineț, Briceni. Se recomandă ca o persoană cu inițiativă, cu viziuni noi și împreună cu dumnealui am reușit deja să rezolvăm unele probleme ale spitalului. Avem multe obiective de atins în continuare”, a declarat Ion Cojocari, după ședința Consiliului Raional Glodeni.

Noul șef al instituției medicale a declarat pentru NordNews că a acumulat cel mai mare punctaj, 23 din 30 posibile.

„Am început să fac anumite schimbări în administrarea spitalului. Sunt foarte multe lucruri de implementat și schimbat la Spitalul Raional Glodeni, dar vreau să le demonstrez managerilor mai în vârstă că și cei tineri sunt capabili să gestioneze cu o instituție medicală”, a spus Gheorghe Brînza.

Gheorghe Brînza este medic anesteziolog- reanimatolog. Din 2012 până în 2020 a lucrat la Spitalul Clinic Republican Bălți, unde a făcut și rezidențiatul. Totodată, acesta a fost angajat în cadrul companiei private Egis Moldova și prin cumul la compania medicală Alvimed, la Spitalul Raional Ungheni și Briceni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata