NordNews
Avem ce spune

DOC// Vacanța de toamnă se prelungește. Elevii vor sta acasă nouă zile

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au anunțat prelungirea vacanței de toamnă a elevilor, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 și pentru asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal.

Potrivit ordinului semnat de către ministrul Anatolie Topală, vacanța va dura 9 zile, de pe 23 octombrie până pe 31 octombrie.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se vor desfăşura activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

Ministerul recomandă cadrelor didactice să reamintească elevilor măsurile de siguranță rutieră și de protecție a vieții pe care să le respecte în timpul vacanței de toamnă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata