NordNews
Avem ce spune

DODON A DESCALIFICAT „TOLERANȚA” ȘI „EGALITATEA DE GEN”, APOI S-A RĂZGÂNDIT ȘI A ȘTERS POSTAREA

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că există încercări de a-i ademeni pe ortodocşii din Republica Moldova cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa şi egalitatea de gen.
Declaraţiile lui Dodon au fost făcute duminică, pe pagina personală de Facebook, cu ocazia sărbătorii Duminica Triumfului Ortodoxiei.
„Noi, moldovenii, suntem un popor ortodox. Bunicii şi străbunicii noştri au păstrat şi promovat această credinţă de secole. În prezent, se fac încercări de a ne ademeni cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa, egalitatea de gen. Se fac încercări de a ne impune să credem că credinţa noastră ortodoxă, valorile noastre familiale sunt nişte valori perimate şi depăşite. În pofida acestor provocări, poporul nostru, care a trecut prin toate încercările, va păstra credinţa care l-a ocrotit pe parcursul întregii noastre istorii”, a declarat Dodon.
Cele scrise de Dodon pe pagina personală de Facebook au generat numeroase critici atât din partea cetățenilor simpli, indignați de intoleranța și sexismul care rezultă din cele afirmate de președinte, cât și din partea oamenilor politici, pe aceeași rețea de socializare Maia Sandu având o postare critică de răspuns:

Aseară, din cele scrise de Dodon au dispărut părțile care făceau referire la lipsa de toleranță, liberalism și egalitatea de gen, iar purtătorul lui de cuvinte, Ion Ceban, a venit cu scuze, sugerând că nu Dodon a fost cel care a făcut postarea.
„Din păcate, programul încărcat al președintelui nu-i permite de fiecare dată să-și administreze personal pagina de Facebook și de această dată, în textul postării, care nu a fost coordonat cu șeful statului, s-a strecurat o greșeală regretabilă din care cauză am retras teza care a lezat sentimente mai multor grupuri distincte din societate”, a scris Ion Ceban, exprimându-și scuzele pentru greșeală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"