NordNews
Avem ce spune

Dodon a fost la odihna în Crimeea? Ce spune Președinția despre presupusa escapadă

Președintele Igor Dodon ar fi profitat de vizita în Federația Rusă și și-ar fi organizat o vacanță în Crimeea de câteva zile. Cel puțin asta ar fi declarat o sursă de la Ambasada Moldovei în Federația Rusă pentru omg.md. După câteva ore de la publicarea informației, purtătoarea de cuvânt a președintelui a venit cu o reacție și a declarat că e vorba de un fals mediatic, scrie agora.md.

Astfel, potrivit sursei de la Ambasada Moldovei în Federația Rusă „imediat după întâlnirea cu oficialii ruși, președintele a profitat de invitația de a petrece o vacanță scurtă în Crimeea”.
Acesta ar fi primit o vilă în reședința de cinci stele „Crimeea Breeze”, care ar aparține furnizorului de gaze rus Gazprom și este situată  în apropiere de Yalta. În timpul odihnei, Dodon ar fi primit un bucătar personal.
Reședința se află pe teritoriul a 20 de hectare și îndeplinește cele mai mari cerințe pentru odihna VIP.
La scurt timp după publicarea informației, Președinția a venit cu o reacție și declară că e vorba de o informație falsă.
„Regretăm că în spațiul public a fost lansat un nou fals mediatic despre o pretinsă odihnă de scurtă durată a șefului statului, Igor Dodon în Yalta (Crimeea). Informația nu corespunde adevărului și a fost lansată de anumiți oponenți politici, care sunt specializați în promovarea fake news-urilor. Mai înainte Președintele țării a dat și în judecată acest portal pentru fals”, a scris purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu.
Amintim că săptămâna trecută, Igor Dodon a făcut o vizită la Moscova unde s-a întâlnit cu șeful-adjunct al administrației prezidențiale de la Kremlin, Dmitri Kozak. Cei doi ar fi discutat despre reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro, acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei, precun și acordarea unui ajutor umanitar gratuit, sub formă de cîteva zeci de mii de tone de motorină pentru susținerea producătorilor agricoli.
Crimeea a fost anexată de Rusia în februarie-martie 2014 în urma unui referendum organizat în regiunea ucraineană pe data de  16 martie 2014. Comunitatea internațională nu recunoaște ocupația rusă asupra peninsulei Crimeea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"