NordNews
Avem ce spune

Dodon a încălcat din nou regulile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. A postat singur poze pe Facebook care demonstrează acest lucru

Președintele Igor Dodon, împreună cu soția sa și fiul mezin, au participat astăzi la slujba ținută de preoții bisericii „Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe” din Chișinău, chiar în prima zi în care s-a permis reluarea serviciilor bisericești în spații deschise și cu respectarea unor norme sanitare. Dar și de această dată, Igor Dodon nu a respectat condițiile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale și a venit la biserică fără mască și a stat foarte aproape de preoți, deși era obligat să păstreze distanța socială, scrie tv8.md

Igor Dodon a pus câteva poze pe rețelele sociale care demonstrează că a încălcat regulamentul și în comentarii a anunțat că i-a oferit „Ordinul de Onoare” parohului bisericii „Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe”.

L-am felicitat pe parohul bisericii, protoiereul Nicolae Florinschii cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la naștere și 30 de ani de slujire preoțească, urîndu-i multă sănătate şi ajutorul Domnului în activitățile sale. Cu această ocazie și pentru merite în opera de renaștere spirituală și morală a societății, contribuție la promovarea valorilor și la menținerea patrimoniului duhovnicesc, am conferit protoiereului Nicolae Florinschii „Ordinul de Onoare”.

Amintesc că, începând de astăzi, este permisă oficierea serviciilor divine sau altor manifestări tradiţionale religioase, cu desfăşurarea exclusiv în aer liber și respectarea obligatorie a tuturor cerinţelor sanitar-epidemiologice”, a scris chiar Igor Dodon în postarea sa de pe Facebook.

Totuși, șeful statului a încălcat aceste cerințe. În dipoziția Comisiei pentru Situații Excepționale din 5 mai se spune că participanții la întrunirile cu caracter religios trebuie să respecte obligatoriu distanţa socială de minim 2 metri şi să poarte obligatoriu măşti de protecţie.
 


Din poze se vede că nici Igor Dodon și nici membrii familiei sale nu au avut măști și au stat foarte aproape de preoți, pe pragul bisericii.
Într-o altă poză publicată de Dodon se vede că enoriașii au respectat cerințele. Toți oamenii aflați în curtea bisericii purtau măști de protecție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"