NordNews
Avem ce spune

Dodon a trimis un adevărat desant de poliție împotriva copiilor la OrheiLand; Cetățenii s-au opus abuzurilor

Sute de cetățeni, în special copii, oaspeți ai parcului OrheiLand au fost martorii comportamentului unui adevărat regim dictatorial care a trimis peste o sută de polițiști de la Chișinău pentru a îndeplini comenzile politice ale guvernării lui Dodon.

La câteva ore după ce cetățenii și deputații Partidului Politic „ȘOR” au stopat abuzurile poliției din Orhei care au încercat să sisteze activitatea OrheiLand, bazându-se pe o presupusă hotărâre a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, fostul consilier al lui Dodon, acum ministru de interne, a trimis la Orhei un adevărat desant – peste 100 de colaboratori de poliție. Aceștia erau dotați cu mijloace speciale și au blocat intrările, au alungat copiii de la tobogane, au intimidat și au amenințat. Unii copii au plâns, alții, au scandat împreună cu maturii „rușine” poliției, pentru că polițiștii au avut un comportament disproporționat și, cel mai grav, au acționat ilegal, îndeplinind ordine ilegale.
Mai mult, un polițist a agresat-o fizic pe consilierul local Tatiana Gorea, dar și pe o altă femeie, împiedicând-o să meargă la copilul ei. De asemenea, unii polițiști, în frunte cu șeful lor, Marin Maxian au avut un comportament agresiv, au amenințat cetățenii și au ridicat vocea.
Forțele de ordine nu au prezentat niciun at valabil care ar permite închiderea parcului de distracții.
Descinderea poliției la OrheiLand este o dovadă clară a instaurării unui stat dictatorial în Republica Moldova, a declarat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. „Am văzut în septembrie anul trecut cum Dodon luptă cu femeile, atunci când m-au arestat pe mine și pe dna Apostolova. Acum îl vedem cum luptă împotriva copiilor. Veți răspunde pentru ceea ce faceți”, a declarat Marina Tauber.
Ea a arătat că poliția, care pretinde că apără ordinea publică, de fapt pune în pericol sănătatea cetățenilor, având în vedere că mai mulți polițiști sunt contaminați. Doar la Orhei, peste 20 de polițiști au fost testați pozitiv, dar continuă să activeze. Totodată, ea a arătat că deși se face trimitere la hotărârea Comisiei, la Chișinău nu a fost interzisă activitatea mai multor zone de agrement, precum Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu.
Iar primarul de Orhei Pavel Verejanu a menționat că poliția în loc să asigure securitatea cetățenilor, să interzică grupurile mai mari de 3 persoane, blochează accesul cetățenilor în locuri publice.

Poliția a respins și propunerea constructivă a reprezentanților OrheiLand de a institui de comun acord un regim special care să le permită vizitatorilor parcului să se relaxeze pe teritoriul acestuia, respectând măsurile de protecție personală, dar utilajele de agrement să nu funcționeze.

P.

1 Comentariu
  1. Alexei spune

    Nici nu știi pe cine să-i judeci – pe lașul de Șor sau pe „medicul” Dorin! Ambii sunt demni de așa rivali cum sunt! Cel mai dureros e „ARMA” ticăloșilor – COPIII.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"