NordNews
Avem ce spune

Dodon atacă dur UE: Am primit ajutor real de la China, Rusia, Elveția și Turcia. SUA a acordat calculatoare…

Uniunea Europeană nu ar fi acordat niciun ajutor R. Moldova în contextul crizei provocate de noul coronavirus, chiar dacă s-ar fi făcut declarații frumoase și s-au enunțat sume mari destinate republicii noastre, a declarat astăzi președintele Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale de pe Facebook, scrie Ziarulnațional.md.

Potrivit lui Dodon, „ajutor real și concret” a fost oferit de către China, Federația Rusă și Elveția. „Turcia urmează să trimită ajutor umanitar. SUA a acordat un lot de calculatoare Centrului de triaj de la „Moldexpo”. Aceste țări au venit cu un ajutor umanitar concret”, a spus șeful statului.
De asemenea, oficialul a spus că R. Moldova are promisiunea din partea autorităților din România privind importul unor medicamente. La fel și Ucraina oferă coridor verde pentru ca moldovenii să ajungă acasă.
Cât ține de UE și de ajutorul oferit de la Bruxelles, Igor Dodon are mari semne de întrebare.
„Am auzit declarații că vor să ne ajute și cei din UE. Sper că acest lucru se va întâmpla în timpul apropiat. Știu că premierul și ministrul de Externe au avut discuții cu cei din UE și sperăm că vom primi ajutor din partea Bruxellesului. Ei au făcut declarații că sunt gata să ajute țările din Parteneriatul Estic… Frumoase declarații. Sumele declarate sunt mari, dar sperăm că R. Moldova va primi ajutor și din partea UE”, a adăugat șeful statului.
În schimb, Igor Dodon a spus că autoritățile din Rusia vor oferi gratuit R. Moldova un avion cargo, care să aducă din China 40-50 de tone de echipamente medicale. În acest avion vor putea să încarce marfa și firmele farmaceutice. Dodon a mai spus că firmele din România cer 500 000 de euro pentru efectuarea unei asemenea curse cargo, dar Rusia a oferit pe gratis avionul militar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata