NordNews
Avem ce spune

Dodon avertizat de CEC să nu se implice în campania electorală

Comisia Electorală Centrală a atenționat președinția asupra „inadmisibilității implicării în campania electorală”. Și partidul Socialiștilor a fost avertizat, printr-o hotărâre CEC, privind utilizarea resurselor administrative ale președinției în campania electorală, transmite tv8.md.

Deciziile au fost luate, după ce Partidul Liberal și Partidul Șor a sesizat comisia pentru că faptul că șeful statului face transfer de imagine și susține PSRM. Formațiunile au făcut referire la declarația lui Dodon că va susține PSRM și i-ar oferi socialiștilor sprijin indirect de peste hotare, făcând referire la ultima vizită a lui Dodon la Moscova.
Membrii CEC și-au argumentat decizia prin prevederile Codului electoral, precum și ale unor hotărâri ale Curții Constituționale care îi interzic șefului statului să fie membru de partid și îl obligă să adopte un comportament politic neutru. În opinia CEC, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimentele organizate de președinție ar reprezenta transfer de imagine în favoarea acestora, și totodată denunță utilizarea resurselor publice în campania electorală.
Reprezentantul PSRM la CEC, care este și consilierul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a negat acuzațiile, susținând că PSRM nu poate controla comportamentul șefului statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"