NordNews
Avem ce spune

Dodon critică decizia Guvernului și cere indemnizații de 16 mii de lei pentru toți bugetarii cu COVID-19

Toate persoanele angajate în instituțiile de stat care au contractat coronavirusul vor primi indemnizații de 16 mii de lei. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a criticat dur decizia Ministerului Sănătății care a selectat doar 29 de persoane în luna martie, care s-ar fi infectat la muncă cu COVID-19 și care urmează să fie despăgubite, scrie tv8.

Trebuie stopate aceste însinuări.De unde știți voi că medicul sau polițistul cutare s-a infectat la acasă sau la lucru, în tura lui sau cu 5 zile mai înainte? Doar este perioada de incubare a virusului de 14 zile. Am finalizat investigațiile că el a stat acasă ori nu știu unde a stat. Eu consider că trebuie să primească absolut toți”, a punctat Dodon.

Amintim că șeful ANSP a explicat că s-au făcut anchete epidemiologice care ar fi demonstrat că numai 29 de persoane ar fi contractat viruslu la serviciu. Restul cazurilor au fost calificate ca fiind de infecție comunitară. Declarațiile lui Nicolae Furtună au fost criticate în spațiul public.

Chiar și partenerii de guvernare ai socialiștilor, reprezentanții Partidului Democrat, au fost indignați de decizie și au cerut indemnizații pentru toți angajații din sistemul medical care s-au infectat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"