NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dodon cu fața disperată o mai atacă pe Sandu o dată

Actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon vine cu atacuri dure în adresa liderei PAS, Maia Sandu. Acesta își acuză contracandidata că ar vrea destabilizarea situației în țară. Dacă ea va deveni președinte, va continua să închidă școlile și grădinițele din țară, iar exportul de mărfuri moldovenești în Federația Rusă va fi blocat. Asta înseamnă că mii de tone de fructe vor rămâne să se strice pe dealuri, a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.


„Mesajul meu pentru următoarele zece zile și pentru turul doi nu ține de platforma electorală sau promisiuni electorale. Eu propun cetățenilor R. Moldova să analizăm lucrurile cum se vor întâmpla după 15 noiembrie. […]Împreună cu colegii din Guvern, noi gestionăm această situație. Cu toate că numărul de cazuri în R.Moldova este mare, dinamica este mai îmbucurătoare decât în multe țări vecine, țări membre al UE. Am stopat lichidarea spitalelor raionale, așa cum o făceau guvernele precedente, așa numita optimizare, numai că Maia Sandu o făcea la școli, pe urmă a început la spitale. […] Îmi pun o întrebare foarte simplă: ce a făcut Maia Sandu pentru medici? Ce a făcut guvernul Sandu pentru a pregăti țara de această pandemie, în afară de continuarea optimizării spitalelor și multiple licitații blocate de ea, care au dus la aceea că nu aveam medicamente?”, a declarat Dodon.

Totodată, Igor Dodon susține că dacă Maia Sandu ar ajunge președinte, va bloca întreaga țară.
„Eu vă promit că în calitate de președinte că nu voi permite întoarcerea carantinei și restricțiilor pentru activitatea economică. Noi vom gestiona situația așa cum este. Sunt ferm convins că Maia Sandu va lua exemplul de la țările UE și va închide total țara, agenții economici, școlile și grădinițele pe perioada de pandemie, pentru următoarele două-trei luni. Maia Sandu propune să stăm cu mâna întinsă la europeni. Da, noi avem nevoie de împrumuturi, dar nu pentru consum, dar pentru infrastructură. Stimați agenți economici, eu vă propun să vă gândiți foarte bine pe cine susțineți. Am deblocat și piețele din Est, și din Vest”
, a spus liderul de la Condrița.

Manipulările lui Dodon nu s-au oprit aici. Acesta a adăugat că Maia Sandu va lichida raioanele și va genera conflicte precum în anii ’90.

„Maia Sandu și colegii săi de partid îi numesc separatiști pe cetățenii din Transnistria și Găgăuzia. Prin așa declarații, se va reveni la conflicte precum în anii ’90”.

„9 mai e ziua victoriei, iar 23 august e ziua eliberării de fasciști. Maia Sandu spune că dacă ajunge președinte nu va permite militarilor noștri să meargă la parada de la Moscova”.

„Eu voi apăra credința și merg la biserică. Eu sunt pentru familii tradiționale, nu particip la marșurile gay, cum a participat Maia Sandu. Alții deschis spun că vor admite aceste valori. Dragi părinți, la ce o să ajungem în școli cu așa președinte?”

Amintim că în urma scrutinului din 1 noiembrie, Maia Sandu a acumulat 487 635 de voturi, echivalentul la 36.16%, în timp Igor Dodon a obținut 32.61%, adică 439 866 de voturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"